Vukov salaš - Deronje

Podaci firme
Branka Barudanova 38
Deronje, 25254
Srbija
Tel.: 025/872-466
Fax: 064/171 59 25

service description:

O nama:

Vukov salaš se nаlаzi stotinak metara od sela Deronje u opštini Odžaci u prijatnom prirodnom ambijentu vojvođanske ravnice.

Vukov salaš je osnovаn 2000. godine, kаo jedinstvenа celinа koju čini: kuća sa svim elementima аutentične vojvođаnske kuće sa oko 0,5 ha obradivih površina na kojima se nalaze voćnjak, vinograd, malinjak, bunar itd. Svi poljoprivredni proizvodi koji se dobiju na našem salašu su proizvedeni bez tretiranja pesticidima. U neposrednoj blizini salaša imamo dvadesetak košnica gde se proizvodi najkvalitetniji med u okolini.

Svi ovi poljoprivredni proizvodi koriste se za ishranu posetilaca našem salašu. Od naših proizvoda pravimo najkvalitetnije pekmeze, džemove, slatka, razne vrste rakija, likera, medovinu, vina, sokove. Nadaleko smo poznati i po izuzetno kvalitetnim domaćim kobasicama i kulenu.

U ambijentu starog vojvođanskog domaćinstva, uz muziku tamburaša, služe se zaboravljena autohtona jela ovog kraja. Vinoteka obiluje ponudom vina iz sopstvenog vinograda al i vina vinarija registrovanog geografskog porekla. Kroz svet vina posetioce vodi domaćin-majstor vina, a za grupne posete predviđen je i poseban program.

Vukov salaš raposlaže etno restoranom, paorskom peći u kojoj se peku specijalne vrste hleba i peciva, vinotekom, prostorom pogodnim za održavanje poslovih skupova, prezentacija, seminara i sl. Etno restoran ima 30 mesta, terasu 20 mesta i letnju baštu (avliju) od 50 mesta.

Pored bogate gastronomske ponude, koja uključuje domaće proizvode sa salaša, gosti imaju priliku da uživaju u dodatnim sadržajima salaša okruženog prirodom. Od dodatnih aktivnosti na raspolaganju su Vam : pecanje na obližnjem kanalu DTD, šetnja i lli vožnja bicikla nepreglednom panonskom ravnicom, učestvovanje u nekim poljskim radovima ili pripremanje specijalnih vrsta jela itd.

Naš salaš za sada raspolože samo sa jednim ležajem za 2 osobe u etno stilu a u planu je i proširenje smeštajnih kapaciteta.Na salašu možete uživati posebnosti ambijenta uređene prirode, parka za decu na travnatoj površini i bašte etno restorana kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Osnovnа idejа projektа je pružаnje turističko–ugostiteljskih uslugа, dа se gostimа ponude proizvodi sа sаlаšа, prirodne lepote i komplementаrni sаdržаji.

Ljubazno osoblje salaša Vukovog salaša će Vas uvek dočekati otvorenog srca i potruditi se da Vaš boravak na ovom mestu učini posebnim. Vukov salaš je u saradnji sa turističkom organizacijom opštine Odžaci domaćin čestim posetama organizovanih grupa turista našoj opštini.

Od drugih znamenitosti preporučujemo vam posetu Donjoj Branjevini-najstarijem seoskom naselju u Evropi (7000)g.), etno kući u Deronjama, posetu likovnoj galeriji ’’Sveti rafailo Momčilović’’, obilazak spomenika Kralju Aleksandru Karađorđeviću u centru sela itd. Kao posebnu ponudu preporučujemo Vam Tamburicu fest koja se svake godine održava krajem juna ili početkom jula.

vaše slike:

etno restoran